korgboll

korgboll

10:e december

December 2012Posted by Jonas Mon, December 10, 2012 20:06:31

Nu har vi pysslat i lite mer än en vecka och en del saker börjar ta form. Veckan har förutom relativt hårt arbete bestått av: lådmat, cola, damm, godis, blåmärken och svett, (har endast duschat två gånger och Milla har sagt att jag äntligen börjat lukta lite karl). En jäkla massa bråte har det blivit vilket tagit över källaren och den lilla uteplatsen. Slit och släng, inte bra. Men det var nog inte bara dåligt att köra en liten upprustning på det hus som inte förändrats nämnvärt sedan det byggdes. Ett lager tapet är det enda vi har hittat och ytterdörren har vid tillfälle behövt en kvinnlig höft för att öppna sig.

Det är sällan passande med vab, men det har varit en ganska intensiv semestervecka och det var därför ganska skönt att vara hemma med två sjuka barn idag. Imorgon blir det dock jobb men redan nästkommade vecka är det semester igen, så då är det på ett igen bara.3:e december

December 2012Posted by Jonas Mon, December 03, 2012 19:02:27

Elektrikern åkte på VAB och Engla brände ut sig efter en halvtimmes städning.

2:a december

December 2012Posted by Jonas Sun, December 02, 2012 21:52:01

En vanlig åttatimmars dag och väggen är borta.

För övrigt hade vi en granne på besök. Hon rotade i vår skräphög och var på jakt efter beslagen och handtagen till de gamla köksluckorna. Även min käre vän Ante tittade förbi. Jag upplevde honom något skeptisk och förskräckt till det projekt vi satt igång.

Imorgon kommer elpojkarna.

1:a december

December 2012Posted by Jonas Sun, December 02, 2012 13:37:09

Då kör vi igång. Idag är det första dagen i vårt lilla radhus. Det var dyrt, det finns renoveringsmöjligheter men först och främst känns det bara härligt. Farsan kom ner på morgonkvisten efter en hyfsat spännande resa längs en snötyngd E4:a.

Efter lite fika satte vi igång med renoveringsprojketet. Jag rev kök och pappa gorde annat. Väldigt mycket annat. Hur hinner han med karl!? Rivningen av ett kök kan ju te sig enkelt. Men icke. Inte om det är är ett platsbyggt kök från 40-talet i vart fall. Och inte om det är en hyfsat klen ung man som tagit på sig uppgiften att jobba grovt. Jag kom således inte hela vägen denna dag. En mellanvägg fylld med sågspån upplevde sig förbisedd under de nästan 70 år som gått sedan den restes och ville således att en del tid ägnades åt hen.

Appropå 40-talet så kom Milla och barnen förbi och servade oss med mat, fika och städning. Klockan halv åtta kvällade vi och åkte till vårt andra hem för en middag, en "Så mycket bättre" och ett sänggående så sent som klockan tjugotvå.