korgboll

korgboll

Hej! 100131

Januari 2010Posted by Jonas Sun, January 31, 2010 09:55:10

Klockan är tre och det är söndag. Fred sover och tjejerna är och får massage. Helgen har varit lugn då Engla under torsdagsnatten blev sjuk vilket hon varit fram tills idag. Under fredagen var Milla med henne till läkare för att kika lite närmare på hennes åkomma. Troligtvis handlade det hela om en späd liten magbakterie som härjade runt och ställde till oreda i hennes mage. Då de kom tillbaka berättade Milla att det varit något av ett projekt att ta sig till läkaren. De hade först åkt in till Saladan, men tuk-tuk föraren hade där rått henne att istället besöka läkaren på Long Beach, och de åkte helt sonika dit istället. Väl där var mottagningen stängd och de fick åka tillbaka in till Saladan. I Saladan fanns inte möjligheten att ta blodprov vilket i sin tur ledde till en resa till Old Town. Det hela tog ett par timmar. Men som sagt, som tur var rörde det sig inte om något allvarligt. Och som en klok kvinna en gång sade: ” Hellre lite sjuk i Thailand än frisk i Uppsala!”

Visumresa

Stannar man längre än 30 dagar i Thailand måste man ha "specialvisum". Det finns lite olika varianter av dessa specialare men vårt innebär att vi inom 60 dagars vistelse måste passera den Thailändska gränsen för att på så vis få tillåtelse att stanna ytterligare 60 dagar. Vi måste således göra en så kallad ”visumresa” eller ”visa run” som vissa säger. ”Visumresa” är trots allt en bättre benämning på vår tripp, detta då vi helt enkelt ska passa på att göra en längre resa. Då vi på grund av Englas mående under helgen mestadels befunnit oss i lägenheten har jag passat på att knåpa ihop de sista tåtarna i planerandet av resan.

Den 24 februari åker vi med flygplan från Krabi till Singapore. I Singapore stannar vi i tre nätter för att sedan ta oss vidare till Kuala Lumpur. I KL stannar vi fyra nätter för att sedan bege oss till Hong Kong där vi stannar i fem nätter. Den 8 mars åker vi sedan till Phuket för att under en natt sova i Phuket Town. Därefter tar vi båten ”hem” till Koh Lanta.

Känns otroligt spännande att under loppet två veckor uppleva tre storstäder som man under åren hört en hel del om. Vi ska försöka barnanpassa resan så gott det går och har redan planerat in ett besök på Disneyland i Hong Kong. Barnen har redan varit in på deras hemsida ett antal gånger för att titta på parken och dess attraktioner. Sedan har ju Freddan alltid drömt om att se Petronas Twin Towers i KL, för att inte tala om Englas tjat om att gå i Jackie Chans fotspår i Hong Kong. Så för alla er oroliga mor- och farföräldrar där ute: Det ska nog gå bra det här ska ni se! //Jonas

Igår bjöd vår sjukling på kalas och hon var lika givmild som Karlsson skulle varit.

Fred och jag tog en promenad och han hittade ett häftigt sugrör.

Fred med ännu en snygg min.

Idag var det återigen bad och Engla "stajlade" som vanligt.