korgboll

korgboll

Kuala Lumpur

Februari 2010Posted by Jonas Mon, March 15, 2010 09:34:22

Kuala Lumpur

När vi på eftermiddagen den 27/2 gled in på KL´s centralstation så var det till ”Mitt KL” vi anlände. Redan tidigt i planeringen av vår lilla Asienturné klargjorde jag att vi för min del kunde strunta i både Singapore och Hong Kong- bara vi åker till KL. Men som sig bör i en familj så möttes vi på halva vägen (nästan), vilket jag idag med facit på hand känner mig oerhört tacksam över.

Det första vi gjorde när vi efter en billig och taxameterstyrd resa anlände till vårt hotell var att bege oss iväg och ta en titt på Petronas Twin towers, som fram till och med 2003 var världens högsta byggnader. Det var rysligt höga skyskrapor och Jonas uppvisade märkligt nog enorma svårigheter att hålla balansen då han tittade upp emot topparna. Vi spenderade sedan lite tid i det köpcentrum som är beläget i den ena av skyskraporna och förundrades över de klasskillnader som råder i denna del av världen. Flådigare butiker har sällan skådats, så vi gjorde prioriteringen att hålla hårt i våra plånböcker. Efter att ha insett att alkoholpriserna är ställda i tydlig relation till den muslimska kulturen (öl i butik, 35-40:-) tackade vi slutligen för oss och stupade i säng.

28/2

Dag två i KL och vi skulle göra stan. Efter att inlett strapatsen med att runt lunchtid (cirka 35 grader) spendera ungefär en timma i stadsparken, med tillhörande lekpark så var det slut på de tre yngsta förmågorna i familjen Nässbjer. Den fina promenaden avbröts på moderns begäran och en taxi frammanades för fortsatta äventyr. Vi åkte vidare in till centrum, men tröttnade ganska snabbt, varpå vi tog ett ”i-luften-flygande” tåg till stadsdelen Chinatown. Resan dit var ett omständigt projekt med tågbyten, fullsatta vagnar och brist på rulltrappor/hissar, men vad gör man inte för att betala 7 kronor i stället för 40 kronor för en taxiresa. Med facit på hand ett spännande men rätt oklokt beslut. Ett skyfall satte stopp för hemfärden och vi blev strandsatta ett par timmar på ett hak i Chinatown. Supermysigt avbrott som vi kan tacka regnet för.

1/3

Taxiresan till Bad- och nöjesparken kostade oss 23 Ringgit (cirka 90 Sek) och det kändes helt OK. Dagen i parken var makalöst härlig och vi kände oss lite som Michael Jackoson då det begav sig, eftersom det kändes som att vi hade parken för oss själva. Inga köer, väckning av karusellskötare och relativt barnanpassade attraktioner. Vi gick under tiden på Sunway Lagoon på två nitar varav den ena var att jag traumatiserade Engla genom att ta med henne i Flumeriden. Den andre var att jag inför färden hade reflekterat dåligt över vilken dress-code som gäller i vattenparker belägna i länder där muslimska seder och bruk är rådande. Aldrig förr har jag iklädd bikini känt mig så promiskuös och utmanande. Den badutstyrsel som i Thailand kan betecknas som både tråkig och heltäckande hade i Malaysia förvandlas till något som inte alls hör hemma i familjära vattenparker. Efter att ha betalat 80 Ringgit för hemresan, hotat att anmäla taxichauffören samt bitit ihop som aldrig förr var vi slutligen hemma på hotellet. Ännu en måltid inköpt på Mc Donalds inmundigades och barnen kom ett steg närmre den förgängliga skörbjuggen.

2/3

Sista dagen kändes något överflödig och vi längtade alla till Hong Kong. Vi gick återigen till lekparken och kollade även in ett superhögt TV-torn. På grund av hög entréavgift för att ta sig upp till toppen valde vi dock att stanna kvar i det lilla köpcentrum som var beläget vid tornets fot. En dag som inte går till historien som en av de roligaste. Vi hade helt enkelt fått nog av stekhet storstad, sura taxichaufförer samt det rådande kvinnoideal som ibland går stick i stäv med vad man själv står för. Vi var redo att ta oss an Hong Kong. //Milla

På väg mot KL.

Höghusen.

Fredde i den superstora lekparken.

Engla i densamma.

Transport.

Utsikten från vår balkong.

Två söta barn och en äcklig pizza.

Det här med att hålla sig ett tag är inte riktigt Freds grej.

Det blev ett par bilder med detta motiv.

Skräckfärden.

Den här grejen åkte vi i fem gånger. Supermysig.

En karusell helt för oss själva.