korgboll

korgboll

Emerald Cave igen

Mars 2010Posted by Jonas Sun, March 21, 2010 12:14:20

Inget Hong Kong än, dock ett litet inlägg om veckan som gått och om denna dag.

Veckan som gått

Förutom att min mamma och Milla har varit på massage sjuttioelva gånger och att vi ätit en massa god mat och haft det allmänt mysigt kan sägas att Milla och jag i fredags var på Muy Thai. En kille på det gym som jag tränade på innan jag fick kasta in handduken skulle gå huvudmatchen. Anledningen till att jag efter hela fyra träningar fick lov att avsluta min Muy Thai karriär var på grund av att jag under mitt fjärde träningstillfälles första slag stukade handen (eller nåt?). Fyra veckor senare är handen fortfarande inte okej. Innan denna fjärde träning hade jag även skadat foten på två ställen samt ett knä och jag som inte ens fyllt 35? På grund av min bräckliga kropp är den som nu ska bära familjens heder i ringen Milla som gjorde sin första träning i fredags. Och hon som inte fyller 30 förrän den sjuttonde maj har ju framtiden för sig. En framtid som också bekräftades av hennes tränare som ansåg att hennes ”gå på lina” grundposition (precis som Boklövs V-stil) förmodligen kommer att revolutionera sportens framtid. Behöver jag säga att jag inte är lika kaxig mot henne nu som förr?

Åter till matchen. Innan vår kille skulle upp i ringen var det ett antal andra matcher. Bland annat två grabbar i åttaårsåldern som tyvärr pucklade på varandra rejält. Inte alls roligt att bevittna. Kan ju tycka att de åtminstone borde bära huvudskydd.

Under de första två ronderna såg ”vår kille” väldigt skakig ut och han verkade inte ha något självförtroende. Kanske inte så konstigt då detta var en rematch mot en motståndare som i den tidigare matchen knockat honom rejält. Så, plötsligt i början av rond tre drar vår man in en tjottablängare rakt i kistan på sin stackars kombattant och matchen var som i ett trollslag över. Kul tyckte vi, då vinnaren är en mycket trevlig och ödmjuk herre.

Emerald Cave igen

Då min mamma utifrån vårt senaste inlägg om Emeralde Cave blev lite sugen på att se det med egna ögon tog vi idag en tur dit. Båten var återigen den som gick till fyra olika öar där man fick chans att snorkla lite och kolla på fiskar. Tyvärr var det lite väl mycket maneter på ett par ställen vilket gjorde att snorklingen inte blev lika njutningsfull som förra gången. Ingen större sorg för någon av oss förutom Milla då. Hennes lycka var dock gjord då hon såg ännu en karaktär ur filmen Nemo. Denna gång var det Gill som Persbrandt dubbar i den svenska versionen. Och nu kan hon inte sluta prata om den rackarns fisken!

Då vi denna gång kom fram till grottans öppning var den överbefolkad av turister. Åtminstone fyra gånger fler än vid det förra tillfället, som även det var det trångt. Allt gick dock precis lika galant som den första gången och min kära mor tyckte upplevelsen var "helt underbar". Denna gång hade vi även köpt ett ”ocean pack” till kameran vilket innebär att vi till skillnad från förra gången kan bjuda på några bilder.

Klockan tickar på och nu ska vi ut och käka på en av våra favoritrestauranger, Rann. Ha det gott alla! Vi hörs! //Jonas

Stranden i Emerald Cave.

Går det att läsa?

Som vanligt är det många som vill fota barnen.

Eller är det Milla de vill fota?

Ett litet dopp.

Tillhör inte vanligheterna att Fredde sover middag nu för tiden.