korgboll

korgboll

Koh Lanta Noi runt 100331

Mars 2010Posted by Jonas Wed, March 31, 2010 10:15:40

Idag blev det ytterligare en moppetur. Denna gång åkte jag till grannön Koh Lanta Noi (Norra Lanta) för att se vad den hade att erbjuda. För att ta sig dit åker man färja över sundet mellan södra och norra Lanta. Turen tar cirka tio minuter och kostar endast åtta bath, vilket ju är så gott som gratis. Då färjan var iland brassade alla bilar och mopeder fram till en t-korsning för att sedan ta höger. Alla utom jag då, som följaktligen svängde vänster. Då jag inte hade någon vägkarta över Lant Noi hade jag ingen koll på vart jag var på väg. Vägen visade sig till slut att leda fram till den strand som vi sett så många gånger då vi käkat på ”pålrestaurangerna” i hamnen. Jag steg av och knäppte ett par kort innan jag fortsatte vägen som de andra tagit. Efter några kilometer nådde jag den korsning som då man svänger vänster leder till den färja som tar en till fastlandet. Sannolikt är att det är den vägen som de flesta besökare på Lanta Noi tar innan de ens hunnit sätta sin fot på ön. Detta då jag efter att ha passerat korsningen hade vägen för mig själv. Det var en häftig om än något knepig upplevelse att svischa fram på mopeden, med djungel och hav som om vartannat hamnade i mitt blickfång. Några byar, där det kan vara svårt att vara anonym, passerade jag också på min väg. Jag kände mig smått exotisk då barnen efter vägkanten vinkade och skrek, Hello! ”Savadikap” sa jag och vinkade glatt tillbaka. Då jag kom hem igen var ännu en lyckad moppetur avverkad där det genuina Lanta, eller Lanta innan turismen, gjort sig synligt. //Jonas

Stranden mitt emot "pålrestaurangerna".

En övergiven semesterby?

Vägen var överlag i bra skick.

En fiskeby i sikte.

Och en fiskebåt.

Här tog vägen slut.

På färjan hem.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by ann-Christin Fri, April 02, 2010 07:48:15

Kära alla fyra finisar

Önskar er en riktigt Glad Påsk - och påskmiddag hos vänner. Räknar ner. Varma kramar /a

Posted by lena o lg Thu, April 01, 2010 20:42:59

Glad Påsk alla kända och okända korgbolläsare

Posted by Anna Thu, April 01, 2010 07:52:12

Kul med moppe! Kanske är det en hobby som du kan fortsätta med även efter hemkomst?! ;)

Idag lämnar jag Uppsala för att hälsa på family. Ska bli superskönt!!! Jag hoppas på att bli ompysslad, bygga lego och äta låtsasmat.

Ha det bra!
Kram KRAM kram

Posted by Ann-Christin Wed, March 31, 2010 13:25:38

Va´häftigt. Längtar tillbaka/kram a

Posted by Lena Wed, March 31, 2010 11:30:15

Jonas jag tror vi skall anmäla dej till packmopedturnen i Värmland

Ha det så bra

Kram Lena